Open Water Diver

Je gaat je duikbrevet halen!

Jij wil je duikbrevet halen! Met dit brevet kun je overal in Nederland en het buitenland samen met een buddy of een gids tot maximaal 18 meter gaan duiken. Je duikbrevet is levenslang geldig en overal in de wereld wacht er een prachtige en diverse onderwaterwereld op je.
In deze cursus leer je alles wat je moet weten om deze wereld veilig en comfortabel te verkennen.

Je leert alle theorie en achtergrond van de duiksport, alle duikvaardigheden in het zwembad en natuurlijk gaan we ook maar liefst 4 maal buiten duiken in deze cursus. Je kan zelf je lestijden en datums bepalen, dus wacht niet langer en start nu!

De SSI Open Water Diver cursus bestaat uit 3 modules: Theorie, Zwembad en Buitenwater. De theorie bestaat uit 6 hoofdstukken. Je krijgt toegang tot onze digitale leeromgeving waar je zelf aan de slag kan met onze interactieve lesmaterialen. Zo kun je in je eigen tempo de theorie doorwerken. Mocht je toch liever lessen volgen met een instructeur, dan kun je ook kostenloos 4 lesuren met de instructeur inplannen.

Gelijktijdig met de theorie vangen we ook aan met de zwembadlessen. In de 5 zwembadlessen komen alle praktische zaken aan bod die je nodig hebt om veilig te water te gaan. Samen met de instructeur ga je aan de slag. Zoals bij al onze cursussen bepaal je zelf het tempo. 

Na het voltooien van de theorie en het zwembad gaan we naar het buitenwater. In de Vinkeveense Plassen bij Zandeiland 4 ga je laten zien wat je in het zwembad hebt geleerd. Natuurlijk is er ook ruim voldoende tijd om te genieten van het prachtige onderwaterleven en de vele afgezonken duikobjecten.

Voor de zwembad duik: wekelijks op woensdag van 19.30 tot 21.30 en op zondag van 14.00 tot 16.00 in Zwembad Het Wedde, Voorschoten.

Voor de buitenwater duik: wekelijks op zaterdag (tijd bespreekbaar) in Zandeiland 4, Vinkeveen.

 • Minimum leeftijd: 10 jaar (junior brevet) 15 jaar (open water brevet)
 • Niveau: makkelijk
 • Zwemvaardigheid vereist
 • Beschikbaar in Nederlands & Engels

Open Water diver

1 persoon
57500
Boek nu!
korting

Open Water diver

2 personen
109250
Boek nu!
korting

Open Water diver

4 personen
207000
Boek nu!
Inclusief:
 • Ervaren en professionele begeleiding
 • Maximaal 4 deelnemers per instructeur
 • Persoonlijke aandacht
 • Uitgebreide uitleg voorafgaand aan de les
 • Alle benodigde snorkelmaterialen
 • Entree tot het zwembad
 • Digitaal lesmateriaal in jouw SSI app
 • Digitaal certificaat in jouw SSI app
Exclusief:
 • Badkleding & handdoek
 • Vervoer naar het zwembad

“Mijn open water diver diploma gehaald. Ze hebben me heel goed geholpen en het was altijd gezellig. Ik kom er graag terug voor een praatje of extra cursussen!”

Laura Van Rijnsbergen

“Afgelopen oktober/ november met plezier de Open Water Referral cursus gevolgd (zwembad en theorie), zodat ik op de vakantiebestemming gelijk in open water de cursus kon vervolgen tot Open Water diver.

Enthousiast en deskundig team! Veiligheid staat op nummer 1. Ik raad Scublue zeker aan en kom graag terug voor een vervolg cursus!”

Nina F.

“Afgelopen zomer heb ik mijn Open Water Diver brevet gehaald. Het team is enthousiast en erg ervaren, ze leggen goed uit en namen alle tijd die nodig is om te zorgen dat je veilig en met een vertrouwd gevoel het water in kunt. Goed en veilig leren duiken staat absoluut nummer 1. Echt een aanrader, ik ga binnenkort terug voor een vervolgopleiding!

Tot slot ook heel belangrijk: Ron en Edyta hebben een fijne, inclusieve plek opgezet waar iedereen welkom is en op z’n gemak kan leren duiken.”

Jojanneke Rijksen

NL