Deep

Diepe wrakken verkennen!

Langs prachtige koraalwanden duiken? Diepere riffen bereiken? Dan een de SSI Deep Diver cursus precies wat je zoekt. 

In deze cursus leer je alles dat met diepduiken te maken heeft. De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk in zowel het zwembad als het buitenwater. Tijdens deze gedegen opleiding bespreken we onder andere het plannen van diepe duiken, de effecten van grotere dieptes op je uitrusting en de duiker zelf en leer je diverse vaardigheden die je tijdens diepe duiken toepast. Na deze cursus ben je gebrevetteerd om samen met je buddy tot een diepte van 40 meter te duiken.

Wekelijks bij minimaal drie aanmeldingen.

Het programma bestaat uit

In de SSI Deep Diver cursus gaan we (letterlijk) flink de diepte in. Zoals al onze cursussen beginnen we weer met theorie. Je ontvangt de lesmaterialen zoals gewoonlijk via onze onlineleeromgeving of in de MySSI app op je telefoon. Hiermee kun je je thuis al voorbereiden op de theorieles.

Tijdens de theorieles leer je hoe je diepe duiken veilig kunt plannen. We gaan in op onderwerpen zoals minimaal benodigde luchtvoorraad, stikstofnarcose, decompressielimieten en het maken van een gedegen duikplan. In het zwembad gaan we aan de slag met de inwater skills. We oefenen het maken van opstijgingen en afdalingen in de horizontale houding, backroll entry en de luchtdelende opstijging. Ook besteden we uitgebreid tijd aan het oplaten van de zogenaamde SMB (Surface Marker Buoy) terwijl we stilhangen in het water. Daarna is het natuurlijk tijd voor de praktijk. Die diepste duiken van deze cursus maken we in de duiktoren NEMO33 in Brussel, Belgie. In het verwarmde water en het goede zicht van de duiktoren kunnen we op een veilige manier kennis maken met grotere dieptes en de effecten van de diepte aan der lijve ondervinden. Verder is er ook nog 1 buitenduik in Vinkeveen, waar je in echte buitenwateromstandigheden laat zien dat je alle theorie en praktijk beheerst.

We raden de SSI Deep Diver cursus altijd aan als de laatste specialty van het SSI Advanced Open Water Pakket. Gedegen basisskills en goede controle over het drijfvermogen zijn absoluut noodzakelijk voor deze cursus!

Inclusief:
  • Ervaren en professionele begeleiding
  • Maximaal 4 deelnemers per instructeur
  • Persoonlijke aandacht
  • Uitgebreide uitleg voorafgaand aan de les
  • Alle benodigde duikmaterialen
  • Entree tot het zwembad
  • Digitaal lesmateriaal in jouw SSI app
  • Digitaal certificaat in jouw SSI app
Exclusief:
  • Badkleding & handdoek
  • Vervoer naar het zwembad & duiklocatie

Deep

1 persoon
29900
Boek
NL