Enriched Air Nitrox

Veilig en verantwoord duiken!

In de SSI cursus Enriched Air Nitrox leer je alles wat je nodig hebt om met verhoogde zuurstofwaardes te duiken. Nitrox is een ademgas met meer dan 21% zuurstof en tegenwoordig zowat onmisbaar voor de gemiddelde vakantieduiker. Tijdens deze cursus leer je alles dat je nodig hebt om veilig en verantwoord jouw duikvakantie nog beter te maken!

Wekelijks in de shop van Scublue Dive Center.

  • Minimum leeftijd: 10 jaar 
  • Niveau: makkelijk
  • Duikbrevet en zwemvaardigheid vereist
  • Beschikbaar in Nederlands & Engels

Het programma bestaat uit

De cursus Nitrox is in tegenstelling tot de meeste andere cursussen een zogenaamde ‘droge’ cursus. Je hoeft dus geen duiken te maken om jouw Nitrox brevet te behalen. Dit klinkt natuurlijk vreemd, maar je merkt tijdens de duik niet of je nu lucht of Nitrox inademt. Er zijn echter wel degelijk belangrijke verschillen, die in deze cursus allemaal aan bod komen.

Zo bespreken we onder meer de voor- en nadelen van Nitrox. Nitrox laat ons langer onder water blijven of meer duiken per dan maken. Ook vinden veel mensen dat ze zich na het duiken op Nitrox minder vermoeid voelen. Samen gaan we kijken welke effecten hoge zuurstofwaarden op zowel ons lichaam als op onze uitrusting hebben, welke risico’s het gebruik van Nitrox met zich mee kan brengen en natuurlijk bespreken we uitgebreid hoe we veilig omgaan met Nitrox. Tot slot is er een praktijkoefening waarbij je zelf een Nitrox tank gaat analyseren. Je calibreert de zuurstofmeter, analyseert de inhoud van de fles en maakt een tanklabel. Ook vul je het bijbehorende Nitrox log in. Deze dingen moet je normaal gesproken ook allemaal doen als je op vakantie met Nitrox gaat duiken, dus we zorgen ervoor dat je tiptop voorbereid bent!

De cursus wordt afgesloten met een examen. Na afloop ontvang je een brevet waarmee je tot 32% of 40% Nitrox mag duiken.

Enriched Air Nitrox

1 persoon
14900
Boek
NL