Je hoeft niet op vakantie om een leuk duikje te maken. Daarom organiseert Scublue deze zomer meerdere duiktrips in zowel Nederland als België en Duitsland. Duikstekken geheel verschillend van elkaar met elk haar eigen charmes. Ga jij met ons mee?

*Het is mogelijk één dag van een weekend trip deel te nemen. 

Locatie

Weekend trip: NaturaGart, Duitsland

Wanneer?

13 juli 2024

VOL!

NaturaGart is een speciale duikplek. Je volgt hier een 1,2 kilometer lang duikparcours vol schitterende steenformaties, ruïnes, grotjes en gangenstelsels. Het is een van de grootste, kunstmatig aangelegde duikbassins ter wereld. Kijk bij de Spiegelzaal, de Zuilenhal, de Tempelwachters of het Wrak. En schrik niet van de meterslange steuren. Een bijzondere ervaring!

Locatie

Dag trip: Bergse Diepsluis Oesterdam (81), Zeeland

Wanneer?

3 augustus 2024

Bergse Diepsluis Oesterdam in Tholen is een populaire duikstek en een van de weinige duikplaatsen in de Oosterschelde zonder stroming. Je kunt in de Bergse Diepsluis dus altijd duiken. De stek is hierdoor ook perfect geschikt als oefenlocatie voor beginnende Oosterscheldeduikers. Kenmerkend voor het onderwaterleven zijn de vele sepia’s. Duikers plaatsen elk jaar sepiatentjes, waar de sepia’s hun eitjes aan kunnen vastzetten. Ook pijlinktvissen en zeepaardjes maken van deze broedplaatsen gebruik.

Locatie

Dag trip: Den Osse Nieuwe Kerkweg, Zeeland

Wanneer?

4 augustus 2024

Den Osse Nieuwe Kerkweg is van de mooiste duikplaatsen in de Grevelingen. Fraai in Den Osse Nieuwe Kerkweg is de overdadige bioiversiteit en de verzameling mooi begroeide reefballs. Kijk door de gaten van de reefballs om grote krabben en kreeften te spotten. Ook sepiola’s en de prachtige zeedahlia kom je hier tegen. Sla ook de basaltblokken en de oude betonplaten die hier liggen niet over. Beide vormen prachtige biotopen waar je zakpijpen, palingen, snotolfen, steenbolken en anemonen kunt zien.

Locatie

Dag trip: Boschmolenplas, Limburg

Wanneer?

24 augustus 2024

Boschmolenplas is inmiddels een begrip in Nederland als ook in België en Duitsland. De plas, met een diameter van ruim 1 km en een diepte van 32meter, wordt gevoed met grondwater, dat op een natuurlijke wijze is gefilterd. Hierdoor is er goed zicht en is er een zeer rijke onderwaterflora- en fauna die in combinatie met de aanwezige kunstmatige objecten en de prachtige leemwanden zorgt voor een unieke en onvergetelijke duikervaring.

Bevestig je deelname via de mail.

What's your reaction?
0Cool0Bad0Lol0Sad

Leave a comment

NL