Basic diver

Je gaat duiken!

Het SSI Basic Diver programma, ook wel bekend als Try Scuba Diving, is een uitgebreide introductiecursus waar je niet alleen in het zwembad duikt, maar ook echt in het buitenwater met vissen en ander onderwaterleven gaat duiken! Verspreid over 2 dagen doe je 1 zwembadduik en 1 buitenduik.

In het zwembad maak je kennis met de duikuitrusting, leer je enkele basisoefeningen zoals drijfvermogen en krijg je ruimschoots de tijd om te wennen aan de sensatie van het onder water ademen. Dan is het tijd voor avontuur. We gaan in de Vinkeveense Plassen bij Zandeiland 4, één van de populairste duikstekken van Nederland, een échte duik maken!

Tijdens het SSI Basic Diver programma leer je de beginselen van het duiken. In het zwembad leer je de basisvaardigheden met betrekking tot je duikmasker, je ademautomaat en de juiste adempatronen en lichaamspositie in het water. Je bepaalt zelf het tempo onder begeleiding van één van onze professionele instructeurs.

Na de zwembadsessie gaan we duiken in Vinkeveen. In het buitenwater valt er natuurlijk van alles te zien. De Vinkeveense Plassen en Zandeiland 4 in bijzonder staan bekend om de grote snoeken en snoekbaarzen, maar ook gewone baars en rivierkreeft is er in overvloed te vinden. Het heldere water is niet alleen het thuis van de vissen. Zandeiland 4 is een grote onderwaterspeeltuin met diverse wrakjes en andere onderwater bezienswaardigheden. De perfecte eerste duik in eigen land!

Helemaal enthusiast over na de SSI Basic Diver cursus? Vervolg je duikopleiding en krijg het aankoopbedrag van de intro als korting op de SSI Open Water Diver én vrijstelling van de eerste zwembadles en buitenduik. Vraag je instructeur naar de mogelijkheden.

Voor de zwembad duik: wekelijks op woensdag van 19.30 tot 21.30 en op zondag van 14.00 tot 16.00 in Zwembad Het Wedde, Voorschoten.

Voor de buitenwater duik: wekelijks op zaterdag (tijd bespreekbaar) in Zandeiland 4, Vinkeveen.

 • Minimum leeftijd: 10 jaar
 • Niveau: makkelijk
 • Zwemvaardigheid vereist
 • Beschikbaar in Nederlands & Engels

Basic diver

1 persoon
13950
Boek nu!
korting

Basic diver

2 personen
26500
Boek nu!
korting

Basic diver

4 personen
49950
Boek nu!
Inclusief:
 • Ervaren en professionele begeleiding
 • Maximaal 4 deelnemers per instructeur
 • Persoonlijke aandacht
 • Uitgebreide uitleg voorafgaand aan de les
 • Alle benodigde snorkelmaterialen
 • Entree tot het zwembad
 • Digitaal lesmateriaal in jouw SSI app
 • Digitaal certificaat in jouw SSI app
Exclusief:
 • Badkleding & handdoek
 • Vervoer naar het zwembad

“Mijn open water diver diploma gehaald. Ze hebben me heel goed geholpen en het was altijd gezellig. Ik kom er graag terug voor een praatje of extra cursussen!”

Laura Van Rijnsbergen

“Afgelopen oktober/ november met plezier de Open Water Referral cursus gevolgd (zwembad en theorie), zodat ik op de vakantiebestemming gelijk in open water de cursus kon vervolgen tot Open Water diver.

Enthousiast en deskundig team! Veiligheid staat op nummer 1. Ik raad Scublue zeker aan en kom graag terug voor een vervolg cursus!”

Nina F.

“Afgelopen zomer heb ik mijn Open Water Diver brevet gehaald. Het team is enthousiast en erg ervaren, ze leggen goed uit en namen alle tijd die nodig is om te zorgen dat je veilig en met een vertrouwd gevoel het water in kunt. Goed en veilig leren duiken staat absoluut nummer 1. Echt een aanrader, ik ga binnenkort terug voor een vervolgopleiding!

Tot slot ook heel belangrijk: Ron en Edyta hebben een fijne, inclusieve plek opgezet waar iedereen welkom is en op z’n gemak kan leren duiken.”

Jojanneke Rijksen

EN